Duurzame scheerkwast

Waarom is een scheerkwast duurzaam?

Scheren met een kwast was in het verleden de normaalste zaak van de wereld. Een scheerkwast was toen noodzakelijk, want er bestond enkel scheerzeep en scheercrème. In combinatie met water en een scheerkwast werd het schuimig gemaakt. Met de komst van de spuitbussen met kant-en-klare scheerschuim en scheergel, is een scheerkwast kopen minder vanzelfsprekend geworden. Scheren met kwast is niet alleen maar hip of trendy, want het is nooit helemaal weggeweest. Ook de huidige generatie wil tegenwoordig weer scheerkwasten kopen. Niet alleen is authentiek scheren met een kwast fris, vaak gladder en goedkoper, het is ook nog eens veel duurzamer.

Waarom is scheerkwasten kopen beter voor het milieu?

Wil jij ook een scheerkwast kopen? Dan houdt dit in dat als je op de authentieke wijze scheert, je scheerzeep of scheercrème gebruikt. En juist dat is duurzaam en draagt bij aan een duurzamere wereld. Iedereen kent namelijk wel de uitstoot van schadelijke gassen bij spuitbussen. Iedere dag als je je scheert met kant-en-klare scheerschuim of scheergel, lever jij daar ook een bijdrage aan. Als veel mensen scheerkwasten kopen en overstappen op het gebruik van scheerzeep of scheercrème, dan zal dit een enorme afname beteken in vervuiling van water, maar in de uitstoot van de productie van niet-duurzame middelen. Bovendien ervaren veel mensen authentiek scheren met een kwast als beter en frisser.

Koop een duurzame scheerkwast

Niet alleen scheerkwasten kopen en overstappen op scheerzeep of scheergel is duurzaam; koop je een scheerkwast bij Biowust, dan is ook de scheerkwast zelf duurzaam. De kwast zelf is van gerecycled nylon, dus geen dierlijke haren en daarmee ook vegan. Het handvat bestaat uit hoogwaardig kunststof of hout dat zeer lang meegaat. Scheerkwasten kopen doe je niet iedere dag, maak bij ons daarom direct de juiste keuze voor een duurzame scheerkwast.

Meer blogs